Acer japonicum 'Aconitifolium'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Groenrood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 28 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm
Beschrijving

Acer japonicum 'Aconitifolium' of Japanse esdoorn - Informatie:

Acer japonicum 'Aconitifolium' is een kleinere esdoornsoort met diep ingesneden bladeren, die in april bloeit met weinig opvallende, groenrode bloemen, waaruit de bekende esdoornzaadjes (helikoptertjes) groeien. De grootste attractie is de herfstverkleuring met zeer fraaie rood-oranje bladeren. De tuinplant wordt vaak als eyecatcher op het gazon of in de border aangeplant.

 

Standplaats:

Acer japonicum 'Aconitifolium' staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een vochthoudende, bij voorkeur lichtzure bodem, maar stelt verder weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei de langzaam groeiende Japanse esdoorn zo weinig mogelijk. Haal in het vroege voorjaar eventueel dode takken helemaal weg.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van Acer japonicum 'Aconitifolium' verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.De Acer japonicum 'Aconitifolium' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.