» Araucaria araucana

Araucaria araucana

Product informatie

Nederlandse naam: Slangenden of Apenbroodboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 800 cm
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 28 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/70 cm

Araucaria araucana of Apenbroodboom - Informatie:

De Slangeden of Araucaria araucana is een opvallende boom, die zijn naam dankt aan de Arauco-indianen uit Chili. Door de stekelige schubben waarmee alle takken bedekt zijn, is aanraking echter geen plezier. Door de symmetrische, aandachtrekkende takken werden deze bomen in de 19e eeuw veel aangeplant bij landhuizen. Het zijn tuinplanten die ruimte nodig hebben en het best niet gesnoeid kunnen worden. Volwassen vrouwelijke exemplaren zijn heel erg bijzonder en geven grote kegels, zo groot als een kleine voetbal. Let op met kleine kinderen in verband met de stekelige schubben. De bladeren van de Apenbroodboom zijn leerachtig, glanzend groen met een scherpe punt en blijven ook in de winter aan de boom zitten. Araucaria araucana staat het liefst in een humusrijke, waterdoorlatende bodem. Snoei dode takken terug tot op het groene hout.

Araucaria araucana is een groenblijvende tuinplant. Deze Apenbroodboom of Slangenden wordt uiteindelijk ongeveer 5 tot 10 meter hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 70 cm.De Araucaria araucana | Slangenden of Apenbroodboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.