Araucaria araucana

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Slangenden of Apenbroodboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 800 cm
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/30 cm
Beschrijving

Araucaria araucana of Apenbroodboom

De Slangeden of Araucaria araucana is een opvallende boom, die zijn naam dankt aan de Arauco-indianen uit Chili. Door de stekelige schubben waarmee alle takken bedekt zijn, is aanraking echter geen plezier. Door de symmetrische, aandachtrekkende takken werden deze bomen in de 19e eeuw veel aangeplant bij landhuizen. Het zijn tuinplanten die ruimte nodig hebben en het best niet gesnoeid kunnen worden. Volwassen vrouwelijke exemplaren zijn heel erg bijzonder en geven grote kegels, zo groot als een kleine voetbal. Let op met kleine kinderen in verband met de stekelige schubben. De bladeren van de Apenbroodboom zijn leerachtig, glanzend groen met een scherpe punt en blijven ook in de winter aan de boom zitten. 

 

Standplaats Araucaria araucana

Araucaria araucana staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een humusrijke, waterdoorlatende bodem.

 

Araucaria araucana snoeien en onderhouden

De Apenbroodboom hoeft niet echt gesnoeid te worden. Te lange scheuten kunnen worden teruggeknipt. Snoei dode takken weg tot op het groene hout.De Araucaria araucana | Slangenden of Apenbroodboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.