Blechnum spicant

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dubbelloof varen
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Donkergroen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Blechnum spicant of Dubbelloof varen

Het blad van Blechnum spicant heeft de eigenaardige naam Dubbelloof varen. Dit komt omdat er aan deze varen twee verschillende bladeren verschijnen. Het normale blad is veerdelig en hangt licht over. Op latere leeftijd krijgt de tuinplant ook vruchtbare bladeren waar de sporen zich aan bevinden. Deze staan veel stijver omhoog. Blechnum spicant is groenblijvend en goed winterhard; geschikt als kustplant en voor stedelijk gebied.

 

Standplaats Blechnum spicant

Blechnum spicant houdt bij voorkeur van een schaduwrijke, vochtige, ietwat zure standplaats, maar kan ook op andere plekken prima gedijen. De tuinplant staat ook aan de rand van de vijver mooi. Let dan wel op dat Dubbelloof varen niet de hele dag in de volle zon staat. Hier houdt deze varensoort niet van. 

 

Blechnum spicant snoeien en onderhouden

Als oude varens er wat rommelig uit gaan zien, kunt u deze tuinplant in oktober snoeien; knip dan de oudste lelijke bladeren tot de grond toe af. Na de winter kunnen beschadigde bladeren worden weggeknipt, in het voorjaar vormt zich weer nieuw blad. Een laag afgevallen bladeren en een handje turf rond de plantvoet is aan te bevelen, om de bodem wat zuur en vochtig te houden.

 

Blechnum spicant advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 7 planten 9x9 cm
C2 (2 liter pot) 5-7 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

 

Let op!
De pot kan soms in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkante pot dan rond. De Blechnum spicant | Dubbelloof varen koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.