Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over prunus subhirtella autumnalis

Welke Prunus is een winterbloeiende sierkers?

Nou, dat is deze dus! Alhoewel de officiële naam Prunus subhirtella 'Autumnalis' is (Autumnalis betekent herfst), bloeit deze sierkers over het algemeen in de wintermaanden. Hij heeft dus bloemen zonder dat er blad aan de boom staat. Een van de weinige andere planten die op dezelfde manier ook in de winter bloeit, is de Viburnum bodnantense

 

Japanse sierkers

De Japanse sierkers is te koop als hoogstam boom maar kan ook aangeplant worden als struik. De winterbloeiende kers is de prunus subhirtella autumnalis rosea. Deze heeft een lichtroze bloesem maar deze bloesemboom is ook te verkrijgen als prunus autumnalis. Deze winterbloeiende sierkers bloeit met witte bloemen. De standplaats van beide prunus soorten maakt niet veel uit, ook aan de grond wordt weinig eisen gesteld. De Prunus is een winterhard soort met een geel tot oranje rode afkleuring van de bladeren. En geeft dus een mooie herfstkleur. Let op deze herfstkleur is natuurlijk wel afhankelijk van de standplaats van de boom of heesters. De Japanse sierkers, ook wel Prunus subhirtella autumnalis bloeien op het kale hout en de bladkleur van deze soorten is groen. Hij houdt niet van vochtigheid aan zijn wortels en groeit het beste in de grond en minder goed in een pot. Als de jonge boom geënt is in de kwekerij heeft deze direct zijn uiteindelijke hoogte, de stam groeit dus niet meer. Als u de boom aan gaat planten, zorgt u ervoor dat de plant in een flink plantgat geplant wordt. Het plantgat kan gevuld worden met de juiste grondsoort, wij adviseren aanplantgrond. Verder kunt u direct naast de boom één of meerder boompalen plaatsen. Zodat de boom zich goed en stevig kan ontwikkelen.

 

Hoe snel groeit Prunus subhirtella Autumnalis?

Zoals bij bijna alle Sierkersen het geval is, groeit ook de Prunus subhirtella Autumnalis uit tot een struik / boom van flink formaat. Hij blijft wel kleiner dan de Prunus serrulata 'Kanzan' of Prunus cerasifera 'Nigra'. Daarnaast is deze Sierkers vrij aardig in vorm te snoeien. De beste periode om hem te snoeien is in het voorjaar als de bloei voorbij is. Probeer tijdig te beginnen met snoeien en wacht niet tot de boom veel te groot geworden is. Het is dan een stuk lastiger om een mooie vorm in de kroon te houden.

 

Prunus subhirtella Autumnalis als meerstammige boom

De Prunus subhirtella Autumnalis is heel geschikt om uit te laten groeien tot een meerstammige boom. Hij heeft van nature een struikvormige groeiwijze met vertakkingen van onderuit. Deze kunnen makkelijk uitgroeien tot de basisstammen van de meerstammige Sierkers. Daarnaast heeft de Prunus subhirtella Autumnalis veel sierwaarde, waardoor de boom een lange periode van het jaar de aandacht trekt. Allereerst bloeit hij op een moment dat de meeste bomen en planten in rust zijn. Daarnaast kleur het blad in de herfst eerst heel mooi af voordat het valt. Door in de loop van de tijd de onderste takken van de stammen te snoeien, krijgt de boom een nog mooier meerstammig effect.

 

Prunus subhirtella autumnalis kopen

De prunus subhirtella autumnalis kunt u zowel online als in onze kwekerij / plantencentrum kopen. En de boom of bomen kunnen bij u thuis bezorgt worden met onze eigen bezorgdienst. Met een goed werkend track en trace bezorgsysteem. Door onze eigen bezorgdienst bent u verzekerd van een perfecte levering. Verder leveren wij met aangroeigarantie, zo loopt u geen risico.

 

Als meerstammige boom worden er op Tuinplantenwinkel.nl twee verschillende types aangeboden. Het verschil zit hem in de bloemkleur. De Prunus subhirtella 'Autumnalis' heeft witte bloemen, terwijl de Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' roze bloemen heeft. De groeiwijze is verder exact hetzelfde.

 

Prunus subhirtella is een relatief kleine boom met een rijke bloesem

 

Inspiratie Prunus subhirtella Autumnalis:

De bloei van een prunus subhirtella autumnalis duurt van november tot april en daarmee is het de sierkers met de langste bloei

 

In vergelijking tot de Japanse sierkers zijn de bloemen bij de Prunus subhirtella autumnalis een stuk verfijnder. De boom blijft ook wat meer bescheiden wat betreft grootte en is daardoor ook een stuk bruikbaarder in kleinere tuinen.

 

De bloemen zijn een stuk kleiner dan bij andere sierkersen en verspreiden een heerlijke zoete geur

 

Al vanaf het najaar verschijnen de eerste bloesems. Velen denken dan dat deze boom van slag is, maar niets is minder waar. De Prunus subhirtella autumnalis is de vroegst bloeiende sierkers.

 

Een prunus subhirtella autumnalis voelt zich het beste thuis in de zon maar kan ook goed groeien in de halfschaduw

 

In het vroege voorjaar komen alle knoppen die tijdens de winter nog gesloten bleven open voor een laatste kleurexplosie. De bloei van de prunus subhirtella autumnalis is daarmee een stuk langer dan bij andere sierkersen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.