Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-taxus - basic

De Taxus behoort tot de coniferen. De Taxus heeft naalden in plaats van schubben zoals bij de Thuja plicata ‘Excelsa’ of de Cupressocyparis leylandii ‘2001’. De naalden van de Taxus hebben een zeer donkergroene kleur. De Taxus als leiboom is, wanneer je bedenkt dat de groeier erg traag is, een bijzondere verschijning. Het duurt jaren voordat de taxusbomen geschikt zijn voor een leiboom. Het resultaat is echter het wachten waard. De schermen groeien zeer dicht en hebben een fijne textuur. De Taxus baccata is bovendien zeer strak te scheren. Het resultaat is een strak uitziend en jaarrond dicht scherm. De Taxus is namelijk wintergroen. Naast de lei-taxus vindt u op Tuinplantenwinkel ook andere soorten wintergroene leibomen. In dit artikel vindt u alle informatie.
 

De Lei-taxus is makkelijk en zeer goed te snoeien. De beste snoeimethode is scheren. U knipt dan met een heggenschaar langs het scherm af. Als het scherm te breed wordt is de taxus ook erg goed terug te snoeien. De Taxus loopt ook uit op het kale hout en hersteld goed. Door de lei-taxus ieder jaar minimaal eenmalig te snoeien ontstaat een mooi dicht vertakt scherm. Al onze snoei en verzorgingstips voor lei-taxus vindt u in dit blog.
 

De Taxus baccata is een van de weinige wintergroene planten die in België en Nederland van nature voorkomt. De Taxus is zeer winterhard. Een punt van aandacht zijn de giftige rode bessen die in de zomer en herfst aan de plant verschijnen. Het pitje van deze vrucht is uiterst giftig. Vroeger werden pijlpunten in het gif van de Taxus gedompeld bij de jacht. Hieraan ontleent de Taxus haar Nederlandse naam ‘Venijnboom’.
 

Buiten de giftigheid van de bessen is de Taxus een echte aanrader als u op zoek bent naar een wintergroene leiboom. De Taxus voelt zich zowel in de zon als halfschaduw prima thuis en kan daardoor bijna overal toegepast worden.
 

Let op: De lei-Taxus uit de Basic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.
 

Lei-Taxus - Basic

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.