Catalpa bignonioides 'Nana' - 225 cm stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Trompetboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Geleverde stam hoogte: 225 cm
Beschrijving

Catalpa bignonioides 'Nana' of Trompetboom - Informatie:
Catalpa bignonioides 'Nana' wordt veel aangeplant als solitair in tuinen en als decoratie bij een laantje, pleintje of oprit. Hij heeft een bolvormige groeiwijze en wordt daarom ook vaak Bolcatalpa genoemd. De bladeren zijn groot en heldergroen. Op latere leeftijd krijgt de boom witte bloesem, waar later in het jaar peulvruchten aankomen. De Trompetboom is een snelle groeier, die iets later in blad komt, omdat hij naakte bladknoppen heeft. De bladeren kunnen bij aanraken een aromatische geur afgeven en verkleuren in de herfst geel.

Standplaats:

Catalpa bignonioides 'Nana' staat het liefst op een beschutte plaats ( twijgen kunnen bij harde wind afbreken) in de zon of halfschaduw en stelt weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Snoei en onderhoud:

De Trompetboom snoeit u bij voorkeur zo min mogelijk. Op latere leeftijd is het wel mogelijk om de boom te 'kandelaberen'. Hierbij wordt een hoofdgestel van stam en hoofdtakken behouden, maar worden de scheuten om de paar jaar terug gesnoeid tot op de hoofdtakken. Deze knotvorm geeft de boom de vorm van een kandelaar; vandaar de naam. Door het snoeien ontwikkelt de boom malse scheuten met grote bladeren. De bloemen zullen echter afwezig blijven omdat deze alleen op het oude hout verschijnen.
 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Catalpa bignonioides 'Nana' - 225 cm stam | Trompetboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.