» Convolvulus cneorum

Convolvulus cneorum

Product informatie

Nederlandse naam: Zilverwinde
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Convolvulus cneorum of Zilverwinde - Informatie:

Wie de Nederlandse naam van Convolvulus cneorum ziet, moet eerst even nagaan of hij niet opzoek was naar een vissoort voor in de vijver. Hierover is vast ook heel veel informatie te vinden, maar op deze pagina gaat het om zijn gelijkgenaamde tuinplant. Veel soorten van het plantengeslacht Convulvulus zijn klimplanten (convolvere betekent wikkelen en duidt daarmee op de klimwijze van deze soorten). De Convolvulus cneorum wijkt daarvan af. Het is een wintergroen heestertje dat ongeveer 60 cm hoog wordt en ook net zo breed. De naam Zilverwinde is wel duidelijk gericht op de kleur van het blad van deze tuinplant. Het is daarmee een goede combinatieplant voor in de border. Vanaf het eind van het voorjaar tot diep in de zomer bloeit Convolvulus cneorum met witte bloemen. 

 

Standplaats:

Convolvulus staat het liefst in de zon of gefilterd zonlicht (wel minder bloei) op een beschutte plaats in een kalkhoudende, vrij droge bodem. Ook als kuip- of potplant komt Zilverwinde goed tot zijn recht.

 

Snoei en onderhoud:

Zorg in de winter tijdens strenge vorst wel voor wat extra bescherming door er bijvoorbeeld een oude deken overheen te leggen en zet potplanten vorstvrij. Als de takken van Zilverwinde gaan verhouten, mogen ze op het eind van de zomer flink worden teruggesnoeid.De Convolvulus cneorum | Zilverwinde koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.