» Corylus avellana 'Aurea' - XL

Corylus avellana 'Aurea' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Hazelaar
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Geel/bruin
Bladkleur: Groen/geel
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/150 cm

Corylus avellana 'Aurea' of Hazelaar - Informatie
Corylus avellana 'Aurea' hazelnoot wordt als volgroeide tuinplant ongeveer 5 m hoog en wel 4,5 m breed en is daarom vooral geschikt voor grotere tuinen en openbaar groen. Het is een meerstammige struik, die vroeg in het jaar  onopvallend bloeit in februari-maart. De bloemen zijn geelgroen en verschijnen in de late winter. Het geelgroene blad verschijnt na de bloei aan de geborsteld behaarde takken. In het najaar verschijnen de eetbare hazelnoten. Het is een gemakkelijke tuinplant, die geen bijzondere eisen stelt.

 

Standplaats:

Op een wat beschutte standplaats in de zon of halfschaduw in een normale, vochtige en doorlaatbare bodem gedijt de struik prima.

 

Snoei en onderhoud:

Er is weinig onderhoud nodig. Om de paar jaar kunt u de Hazelaar in de winter wat uitdunnen, door oudere takken laag bij de grond af te zagen, zodat de tuinplant een meer jonger en open karakter krijgt. De leveringshoogte bedraagt 100 tot 150 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Corylus avellana 'Aurea' - XL | Hazelaar koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.