» Dak-Amberboom - Classic

Dak-Amberboom - Classic

Product informatie

Nederlandse naam: Dakamberboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 220/225 cm
Afmetingen rek (b x h): 130 cm x 130 cm
Product-serie: Classic

Dak-Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' of Dak-Amberboom - Classic - Informatie:
In de herfst is dit een van de meest in het ook springende dakboom naast de dakeik. De verkleuringen van het blad zijn spectaculair. De bladeren verkleuren van geel tot dieppurper en rood. Sommige bladeren zijn voorzien van een mooie bladtekening en kleuren bijvoorbeeld geel met een rode nerf. Naast die herfstkleur is het blad van deze dakboom ook in de zomer erg fraai: het blad heeft de vorm van een ster.

De Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' is een variant van de Amberboom met diep ingesneden bladeren. De stam van deze soort amberboom blijft glad en heeft een grijze kleur in tegenstelling tot de Liquidambar styraciflua die vaak kurklijsten op de stam ontwikkeld. De dakamberboom groeit trager dan de dakplataan en de moerbei maar krijgt wel een stevig dicht bladerdek. De dak-amberboom is erg gezonde dakboom die niet tot zeer weinig gevoelig is voor ziekten en plagen.

Dakbomen in de Classic-serie zijn voorzien van een duurzaam gecoat stalen frame. Over dit frame zijn verschillende hoofdtakken aangebonden zodat de dakboom snel dichtgroeit. Het frame heeft een afmeting van 130 x 130 centimeter. Het frame is te verlengen met extra bamboestokken indien nodig. U kunt de frames ook met elkaar koppelen met behulp van bamboestokken. De dak-amberboom dient minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden. 

Een keuzehulp voor het kopen van dakbomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Dak-Amberboom klik hier!De Dak-Amberboom - Classic | Dakamberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.