Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over geraniums staand

Wie is er niet vertrouwd met de uitspraak “Achter de Geraniums zitten”? De Geranium is een echte klassieker onder de zomerbloeiers. De eenjarige geraniums in ons assortiment beloven een kleurrijke tuin, waarvan u de hele zomer lang kunt genieten. Geraniums zijn een van de sterkste zomerbloeiers en kunnen zeer goed tegen warmte en zon. De bloei duurt voort van mei tot aan oktober of zelfs november. Bij vorst is de het gedaan met de pret want daar zijn deze planten niet tegen bestand. Wilt u nog een jaar extra genieten van dezelfde plant dan kunt u de geranium ’s winters vorstvrij laten overwinteren.

Staande geraniums kopen in ons plantencentrum

 

Vanwege de kwetsbaarheid kunt u deze staande geraniums niet online bestellen.

De staande geraniums zijn, indien voorradig, tijdens het seizoen wel verkrijgbaar in ons plantencentrum in Knegsel.

 

 

Bij iedere plant in deze categorie vindt u terug wanneer u de plant doorgaans kunt vinden op ons plantencentrum. Het kan zijn dat de kleur en prijs afwijkt van ons actuele aanbod in de winkel. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te informeren naar de beschikbaarheid en de voorraad van de gewenste plant.

 

Staande geraniums verzorgen

Bloeien doet de plant nog beter wanneer de oude bloemstelen verwijderd worden. De verwelkte bloemstengels kunt u eenvoudig uit de plant breken. Droogte is voor de geranium geen probleem. De geranium slaat veel vocht op in de stengels en het blad. Deze staande geraniums groeien bossig met stevige vlezige stengels. De bloemknoppen verschijnen in clusters bovenaan stevige bloemstengels. Aan een enkele bloemstengel kunnen tientallen bloemen staan. Er zijn veel verschillende bloemkleuren beschikbaar. Van klassiek rood tot lavendel en tweekleurige bloemen.

 

Zet de geraniums in potten of gebruik ze in een perk in uw tuin. Gebruik in alle gevallen een goede voedzame potgrond. Het bloeien kost de geraniums veel energie. Voor het beste resultaat geeft u de geraniums na een tijdje extra voeding in de vorm van een vloeibare, organische of lang werkende meststof (plantacote). Deze voeding en potgrond kunt u online bij Tuinplantenwinkel.nl kopen.

 

Weetje: De eenjarige staande geranium wordt ‘Pelargonium zonale’ genoemd in het Latijn. De plant wordt vaak verward met de echte Geranium. Dit is een populaire vaste plant die wel bestand is tegen de vorst. Ook deze vindt u terug in ons assortiment. De Pelargonium en de Geranium zijn dus niet dezelfde planten maar wel familie van elkaar.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.