Eranthis cilicica

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Winterakoniet
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 5 cm
Plantafstand: 5 cm
Bolmaat (omtrek): 4/5 cm
Inhoud verpakking: 30 stuks
Beschrijving

Eranthis cilicica of Winterakoniet - Informatie:

De Eranthis cilicica is een van de vroegst bloeiende voorjaarsbollen. Al in februari kunnen de eerste knoppen zich openen. De bloemen van de Winterakoniet zijn geel en lijken wat op die van de boterbloem. Dit bolgewas zaait zichzelf uit tussen heesters en onder bomen. Goed te combineren met bijvoorbeeld Galanthus nivalis (Sneeuwklokjes). Na ontvangst de bolletjes zo snel mogelijk planten om uitdroging te voorkomen.

 

Standplaats:

De Eranthis cilicica staat bij voorkeur op een zonnig plekje. Van nature komt de Winterakoniet op een bosrijke omgeving voor. Op een losse humusrijke en niet de droge grond zal dit bolgewas daarom het beste gedijen. 

 

Snoei en onderhoud:

De bollen van de Eranthis cilicica zijn klein en lijken geen boven- en onderkant te hebben. Ze hoeven ook niet met de bovenkant naar boven geplant te worden. "Uitzaaien" is een prima plantmethode. Als u het eerste seizoen na aanplant al bloemen wilt hebben, is het van belang om zeker niet later dan half oktober aan te planten. Bloembollen worden doorgaans in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Eranthis cilicica tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten).

 

Eranthis cilicica komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan.De Eranthis cilicica | Winterakoniet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.