» Eucalyptus gunni 'Azura'

Eucalyptus gunni 'Azura'

Product informatie

Nederlandse naam: Gomboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Blauw/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 400 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/30 cm

Eucalyptus gunni 'Azura' of Gomboom - Informatie:

Eucalyptus gunni 'Azura' komt van nature vooral voor in Australië. De meeste soorten groeien uit tot flinke bomen, maar er zijn ook soorten die meer struikvormig groeien. Bovenal houden ze van zon en warmte. Het blad heeft, vooral bij jonge bomen, een prachtige blauw-groene kleur. Als de Gomboom hoger wordt, verandert het blad van vorm en kleur. De bladeren hebben in eerste instantie een ronde vorm en zijn groen-blauw van kleur. Later verandert het blad van de tuinplant naar lancetvormig en kleurt het groener.

 

Eucalyptus gunni 'Azura' is een behoorlijk snelle groeier. Bij aankoop heeft de tuinplant nog een schattig formaat maar de boom kan flink groot worden; uiteindelijk soms 3 tot 5 meter. Bovendien blijft u dan genieten van het bijzonder gekleurde blad. In de winter is de Gomboom bladhoudend. Zodra je het blad aan raakt ruik je de heerlijk eucalyptusgeur.

 

Standplaats:

Eucalyptus gunni 'Azura' staat het liefst op een beschutte plaats, beschermd tegen koude oostenwind, in de zon en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Eucalyptus gunni 'Azura' is een van de meest winterharde eucalyptussoorten. Hij verdraagt vorst tot -15 graden. Toch raden we aan om de tuinplant een beschut plekje te geven in de tuin. Bescherm de boom bij strenge vorst met doeken of speciale folie en leg een doek of tempex platen rond de voet van de tuinplant. Als u liever niet heeft dat de Gomboom zo groot wordt is snoeien geen probleem. Dit kan in het voorjaar op vorstvrije dagen!! De Eucalyptus gunni 'Azura' | Gomboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.