Menu
Geen producten gevonden

»

Fagus sylvatica 'Groene Beuk' 060/080 - blote wortel

Product informatie

Nederlandse naam: Groene beuk
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Oktober - April
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 5 tot 6 planten
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Fagus sylvatica 'Groene Beuk' 060/080 - blote wortel of Gewone beuk of Groene beuk - Informatie:

De groene beuk is een gemakkelijke en veel toegepaste haagplant. Daar zijn veel redenen voor. De Fagus sylvatica is een haagplant met gaafrandige, groene bladeren. In het najaar verkleurt het blad naar warme gele en oranjebruine tinten. Het blad van deze tuinplant blijft in de winter bruin aan de plant hangen. Hierdoor is de haag het hele jaar door wel dicht. 

Daarnaast stelt de beukenplant weinig eisen aan de grond waardoor hij overal toe te passen is. Alleen op een te natte grond voelt deze tuinplant zich niet thuis. Zijn voorkeur gaat uit naar een goed ontwaterende zand- of lichte klei-grond. Deze Fagus wordt ook wel gewone beuk of groene beuk genoemd. Bij het planten van een beukenhaag raden we aan om aanplantgrond te vermengen met de aarde van het plantgat. De aanplantgrond bevordert een snelle aangroei van de planten. De hoogte van deze beukenplanten is minimaal 60 centimeter en maximaal ongeveer 80 centimeter, gemeten vanaf de voet van de plant (de wortel is niet meegeteld). Voor een haag met een enkele rij planten heeft u 5 tot 6 planten nodig per strekkende meter. Voor een haag met een dubbele rij planten (zig-zag) heeft u ongeveer 8 à 9 planten nodig. 

Let op!
De wortels zijn niet meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant boven de grond.

Voor onderhoudstips & meer informatie over de beukenhaag klik hier!  

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!    De Fagus sylvatica 'Groene Beuk' 060/080 - blote wortel | Groene beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.