Menu
Geen producten gevonden

»

Fagus sylvatica 'Rode Beuk' 080/100 - blote wortel

Product informatie

Nederlandse naam: Rode of Bruine beuk
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Donkerrood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Oktober - April
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 5 planten
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Fagus sylvatica'Atropunicea'of Rode of Bruine beuk - Informatie:

De Fagus sylvatica 'Atropunicea' is de roodbladige variant van de gewone beuk. De rode beuk is een haagplant met een mooie herfstkleur. Het blad van deze haagplant blijft in de winter bruin aan de plant hangen. Hierdoor geeft de beukenhaag het hele jaar een gesloten aanblik. Pas wanneer het nieuwe blad zich aandient in het voorjaar laat de beukenhaag het bruine verdorde blad vallen.

Deze Fagus sylvatica 'Atropunicea' heeft een hoogte van minimaal 80 centimeter hoogte en maximaal ongeveer 100 centimeter hoogte. De gemiddelde hoogte van de tuinplant (exclusief de wortel) is ongeveer 90 centimeter. Deze beukenhaag is ideaal voor een lage beukenhaag. Plant ongeveer 5 planten per strekkende meter. Deze beukenhaagplanten worden verkocht met een blote wortel. 

Dit betekent dat de plant alleen in het winterseizoen geplant kan worden. Dit is van ongeveer medio oktober tot half/eind april. In deze periode is de tuinplant in rust en kunt u de beukenhaag het beste planten. De beukenplanten met blote wortel worden met zorg verpakt. Plant de beuken na ontvangst zo snel mogelijk. U kunt de rode beukenhaag in deze periode altijd planten behalve wanneer de grond echt bevroren is. Het is aan te bevelen om bij het planten aanplantgrond door de grond in het plantgat te vermengen. De beukenhaag leeft samen met schimmels in de bodem die in deze grond aanwezig zijn. Knip de beukenhaag na het planten gerust op één hoogte af. Dit zorgt ervoor dat de beuk in het voorjaar meteen scheuten in de breedte maakt.

In de zomer kunt u de Fagus sylvatica ´Atropunicea` niet planten. U kunt dan wel de rode beuk uit pot kopen. Deze zijn potgekweekt en altijd te planten. 
Een veelgebruikt synoniem voor deze plant is Fagus sylvatica 'Atropurpurea'. Het gaat hier om dezelfde plant.

Let op!
De wortels zijn NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte die boven de grond uitkomt!

Voor onderhoudstips & meer informatie over de beukenhaag klik hier!  

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!    De Fagus sylvatica 'Rode Beuk' 080/100 - blote wortel | Rode of Bruine beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.