» Gaulnettya wisleyensis 'Jingle Bells'

Gaulnettya wisleyensis 'Jingle Bells'

Product informatie

Nederlandse naam: Bergthee
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Gaulnettya wisleyensis 'Jingle Bells' of Bergthee - Informatie:
De Gaulnettya 'Jingle Bells' wordt tegenwoordig ook wel de Gaultheria 'Jingle Bells'genoemd. De naam van deze wintergroene plant doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Toch denkt u waarschijnlijk aan de kerstperiode. Dit is precies de periode waarin deze tuinplant zich op zijn mooist toont. De bloemen van de plant zitten nog in de knop en hangen als witte bellen aan de takjes. Het blad is vrij stug en heeft een frisgroene kleur. In het voorjaar vindt de echte bloei plaats.

 

Standplaats:

Bergthee is een vrij compact groeiende struik en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 50 centimeter. Door de bescheiden hoogte en de compacte groei is deze tuinplant ook goed te gebruiken in pot. Omdat de plant sterk in de breedte groeit, kan hij ook worden gebruikt als vakbeplanting. Gaulnettya wisleyensis 'Jingle Bells' staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende, zure voedingsbodem.

Snoei en Onderhoud:
Gaulnettya wisleyensis 'Jingle Bells' is een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud vraagt.  Bergthee is familie van de heide en rododendron en is net als deze planten zuurminnend. Bij het aanplanten raden we daarom aan tuinturf door de aarde heen te mengen. Als onderhoudsbemesting kunt u jaarlijks of elke twee jaar wat turfstrooisel rondom de voet van de plant aanbrengen.De Gaulnettya wisleyensis 'Jingle Bells' | Bergthee koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.