Gaultheria procumbens

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bergthee
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 10,5 cm
Door ons geleverde hoogte: 05/10 cm
Beschrijving

Gaultheria procumbens of Bergthee

Gaultheria procumbens oftewel Bergthee is een mooi, laag heestertje met veel rode bessen in het najaar en winter. De tuinplant is geschikt als bodembedekker (bijvoorbeeld in combinatie met Calocephalus) en staat prachtig in potten en bakken als wintervulling op het terras of balkon. Maar ook als kamerplant doet bergthee het prima (bv. in kerststukjes). Niet de onopvallende, kleine, witte bloemetjes, maar vooral de oranjerode besjes zorgen voor zijn populariteit. Het blad verkleurt in de winter van groen naar rood.

 

Standplaats Gaultheria procumbens

Gaultheria procumbens staat het liefst in de (half)schaduw in een lichtzure vochtige, maar niet te natte bodem. Gebruik veel tuinturf om een zurig bodemmilieu te verkrijgen.

 

Gaultheria procumbens snoeien en onderhouden

Bergthee is een langzame groeier. Om de paar jaar in het voorjaar 2/3 van het struikje terugknippen ter verjonging. Strooi dan ook weer wat tuinturf rond de stam. Niet schoffelen: kans op beschadiging van de wortels!De Gaultheria procumbens | Bergthee koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.