Calocephalus brownii

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zilverstruikje
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 10 cm
Beschrijving

Calocephalus brownii of Zilverstruikje

Calocephalus brownii ofwel Leucophyta brownii is een kleine, bolvormige heester, die oorspronkelijk uit Australië komt. De Nederlandse naam Zilverstruikje verwijst naar de zilverkleurige stengels en blaadjes, die wat op koraal lijken. De tuinplant voldoet uitstekend in bloembakken op het terras of balkon, maar wordt in de kerstperiode ook veelvuldig gebruikt in kerststukjes. Calocephalus brownii doet het ook goed in de border of rotstuin en is mooi te combineren met veel blauwbloeiende planten, zoals Gaultheria of Vaccinium.

 

Standplaats Calocephalus brownii

Calocephalus brownii geeft de voorkeur aan een zanderige bodem met weinig meststoffen en in ieder geval een beschutte plaats vanwege zijn matige vorstbestendigheid. De tuinplant groeit zowel in de zon als in de schaduw.

 

Calocephalus brownii snoeien en onderhouden

Het Zilverstruikje is matig vorstbestendig; bij strenge vorst is afdekken aan te bevelen of als het een potplant is even binnen zetten op een koele plaats. Verwijder dode takjes en snoei de uitstekende takken licht, voor het behoud van de bolvorm .De Calocephalus brownii | Zilverstruikje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.