» Ginkgo biloba 'Mariken' - 080 cm stam

Ginkgo biloba 'Mariken' - 080 cm stam

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse notenboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 140 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Geleverde stam hoogte: 70/80 cm

Ginkgo biloba 'Mariken' of Japanse notenboom - Informatie:
Ginkgo biloba 'Mariken' is een uiterst compact groeiende variëteit van de Japanse notenboom. Het blad heeft een zeer aparte vorm. In de herfst verkleurt het blad van deze tuinplant heldergeel wat zorgt voor een prachtig plaatje. De Japanse notenboom wordt altijd geënt op een onderstam van de gewone ginkgo. Met het enten wordt ook meteen de uiteindelijke hoogte van de boom bepaald. De boom ontwikkelt een bolvormige kroon die een breedte en hoogte kan bereiken van ongeveer 80 tot 120 centimeter. In deze uitvoering is de soort geënt op een onderstam met een stamhoogte van 80 centimeter. In totaal kan deze Ginkgo biloba 'Mariken' dus ongeveer een hoogte bereiken van anderhalve tot twee meter. Door de trage groei is de hoogte gemakkelijk te sturen d.m.v. snoei.

Standplaats:

Ginkgo biloba 'Mariken' voelt zich het beste thuis op een plaats in de zon of halfschaduw. De grond moet goed doorlatend zijn. Het is aan te raden om bij het planten wat aanplantgrond door de aarde heen te werken.

 

Snoei en onderhoud:
Een Ginkgo biloba 'Mariken' heeft weinig onderhoud nodig. De groei van de kroon is uiterst compact en gelijkmatig. Mocht een tak zich toch anders ontwikkelen dan kunt u deze in de winter of tijdens het groeiseizoen in de zomer, terugsnoeien. 

Leuk weetje: Naar verluidt is deze cultivar ontdekt in het Kronenburgerpark te Nijmegen en groeide daar als een heksenbezem in een Ginkgoboom. De naam 'Mariken' is een verwijzing naar het bekende verhaal van Mariken van Nieumeghen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Ginkgo biloba 'Mariken' - 080 cm stam | Japanse notenboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.