Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groene beukenhaag

Maar weinig haagplanten kunnen tippen aan deze makkelijke groeier. De groene beuk of Fagus sylvatica is de meest toegepaste haagplant en vormt dichte ondoordringbare hagen die eeuwenoud kunnen worden. Het is een loofboom wat betekent dat het blad in de winter afsterft. Het blad blijft echter verdort aan de plant hangen waardoor de haag ook in de winter voor beschutting en privacy zorgt. Na de winter maakt het oude blad plaats voor frisgroene uitlopers. In de zomer kleurt het blad donkergroen om vervolgens tijdens de herfst warmgeel tot oranjebruin te kleuren. Dit zorgt voor een prachtige seizoensbeleving.

Groene beukenhaag planten

De groene beuk staat het liefste op een goed doorlatende grond. Op nattere gronden zoals zware klei of leemgronden kiest u beter voor de haagbeuk (Carpinus betulus). Afhankelijk van de grootte bij aanschaf plant u 4 tot 7 planten per strekkende meter haag. Het precieze aantal planten kunt u vinden in de tabel bij het product. Als u geen enkele, maar een dubbele haag wilt planten mag u dat aantal vermenigvuldigen met anderhalf. Bij een dubbele haag staan de planten om en om geplant.

We raden aan om bij het planten van de Fagus sylvatica aanplantgrond te gebruiken. Dit bevordert de aangroei en zorgt voor een goede voedingsbodem. In aanplantgrond zijn schimmels aanwezig die samenleven met de wortels van de beukenplant. De aanplantgrond kunt u samen met de planten bestellen op Tuinplantenwinkel.nl

Hoe snoeit u de Groene beuk?

Deze haagplant snoeit u idealiter 2 keer per jaar. De eerste keer snoeit u rond eind juni of begin juli. Daarna snoeit u de plant nogmaals in vorm aan het einde van de zomer, tijdens de herfst of in de winter (wanneer het niet vriest).

Controleer voordat u gaat snoeien of het snoeigereedschap goed scherp is. U kunt zowel snoeien met een elektrische heggenschaar of met een handschaar. Scherp gereedschap zorgt voor zo min mogelijk beschadiging aan het blad en dus een netter snoeiresultaat.

Snoei eerst de zijkanten en dan pas de bovenkant en verwijder de afgeknipte twijgen zoveel mogelijk van de bovenzijde, zodat de haag er netjes blijft uitzien. De haag krijgt een mooier totaalbeeld als de haagvoet iets breder blijft dan de bovenzijde. Na het weghalen van alle twijgen is het wenselijk om de haagvoet meteen onkruidvrij te maken.

Groene beukenhaag kopen

Het is mogelijk om de beuk het hele jaar door te planten maar meestal wordt dit gedaan in de herfst en winter. De reden hiervoor is dat u in deze periode planten kunt kopen uit de volle grond. Deze worden niet geleverd in een pot maar met een blote wortel of kluit. Omdat de plant niet in de groei is kan de plant op deze manier probleemloos worden aangeplant; en dat scheelt een hoop kosten. Planten met een blote wortel of kluit zijn namelijk goedkoper dan pot gekweekte beuken. Het voordeel van planten uit pot is dat deze wel het hele jaar door te planten zijn.

Tuinplantenwinkel heeft vele maatvoeringen in het assortiment waaruit u een keuze kunt maken. Direct na het planten kunt u de beuken op de gewenste hoogte afknippen. Dit stimuleert de plant ook om te vertakken; u heeft zo nog sneller een dichte haag. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Groene beukenhaag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.