Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over phyllostachys

Phyllostachys zijn de meest imposante bamboeplanten die er zijn. De stengels kunnen een aardige omvang krijgen en een hoogte bereiken van meer dan 3 meter. In Azië kunnen een aantal soorten Phyllostachys zelfs reiken tot 10 meter. De stengels vormen samen met het wintergroene blad voor de sierwaarde. Soms hebben de stengels een opvallende kleur zoals geelgroen of zwart. De phyllostachys bamboe planten zorgen snel voor privacy in de tuin en kan worden gebruikt om beschutte kamers te creëren waar het in de zomer heerlijk koel blijft.

Phyllostachys aureau is de meest geplante soort. De plant is goed winterhard en heeft groengele stengels. Daarnaast is er de Phyllostachys nigra met zwarte stengels. Deze soort heeft wel wat bescherming nodig bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius).

Phyllostachys onderhouden en snoeien

Een nadeel van deze bamboesoort is dat de wortels flinke uitlopers (rhizomen) maken waardoor de plant flink kan woekeren. Als u in de tuin wilt genieten van deze prachtige planten is het bijna noodzakelijk om te zorgen voor een goede omsluiting zodat de plant niet door de gehele tuin begint te groeien. Dit kan met wortelbegrenzer. Wortelbegrenzer is een kunststof plaat van 60 centimeter hoogte die de wortels tegenhoudt. De plaat wordt ingegraven rondom de plaats waar de bamboe komt te staan. Het is belangrijk om de uiteinden goed af te dichten. Dit kan door de twee uiteinden tussen houten of stalen latten te klemmen. Laat de begrenzer een paar centimeter boven het maaiveld uitkomen dan kunt u jaarlijks controleren of er geen wortels overheen groeien. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u de wortelbegrenzer kopen per strekkende meter.

Phyllostachys

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.