Menu
Geen producten gevonden

Informatie over sering

Seringen zijn misschien wel een van de meest gewilde struiken voor de tuin. Samen met de magnolia en de rozen zijn het tuinplanten van het eerste uur. In menig (boeren)tuin staat wel een sering. Seringen zijn er in vele soorten en maten. Meest gezien is de gewone sering of Syringa vulgaris. Dit is de sering met de grootste bloemtrossen. De bloemen geven een aangename geur af tijdens de bloei. De gewone sering kan een behoorlijke struik worden tot ruim 2 meter hoog, soms zelfs meer.

Kleinere alternatieven zijn er ook. Kies dan voor de dwergsering of een sering uit de villosa-groep. Dwergseringen bloeien met kleinere bloemen maar geuren eveneens. Het kleinst blijft de Syringa ‘Palibin’ die uitgroeit tot een compacte struik van maximaal 1.25 meter hoogte.

Sering planten

Seringen zijn zonliefhebbers. In de schaduw zullen de struiken minder rijk bloeien. Geef ze dus een plek in de volle zon of een plaats waar in ieder geval de hele ochtend of middag zon is. Ze geven de voorkeur aan een goed doorlatende, voedzame grond. Bij het planten kunt u wat aanplantgrond toevoegen voor een goede start.

Sering snoeien

Deze tuinplanten zijn verder vrij gemakkelijk in onderhoud. Dwergseringen laten zich gemakkelijk snoeien. De gewone sering maakt na het snoeien veel uitlopers die niet altijd de vorm van de plant volgen. U kunt de takken in dat geval nog een keer dunnen. Snoeien kan het beste direct na de bloei of aan het einde van de winter.

Sering kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment seringen. Wij leveren alle seringen in pot. Planten in een pot hebben als voordeel dat ze het hele jaar door te planten zijn; ook in de zomer. Wij bezorgen uw planten in 99% van de gevallen met onze eigen bezorgdienst. Die andere 1 % wordt bezorgd door een in planten gespecialiseerde bezorgdienst. Zo weten we zeker dat uw plant zonder schade aan komt. We geven daarnaast ook aangroeigarantie op uw sering en alle andere planten.

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11054 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.