Menu
Geen producten gevonden

Informatie over sering

Seringen zijn misschien wel een van de meest gewilde struiken voor de tuin. Samen met de magnolia en de rozen zijn het tuinplanten van het eerste uur. In menig (boeren)tuin staat wel een sering. Seringen zijn er in vele soorten en maten. Meest gezien is de gewone sering of Syringa vulgaris. Dit is de sering met de grootste bloemtrossen. De bloemen geven een aangename geur af tijdens de bloei. De gewone sering kan een behoorlijke struik worden tot ruim 2 meter hoog, soms zelfs meer.

Kleinere alternatieven zijn er ook. Kies dan voor de dwergsering of een sering uit de villosa-groep. Dwergseringen bloeien met kleinere bloemen maar geuren eveneens. Het kleinst blijft de Syringa ‘Palibin’ die uitgroeit tot een compacte struik van maximaal 1.25 meter hoogte.

Sering planten

Seringen zijn zonliefhebbers. In de schaduw zullen de struiken minder rijk bloeien. Geef ze dus een plek in de volle zon of een plaats waar in ieder geval de hele ochtend of middag zon is. Ze geven de voorkeur aan een goed doorlatende, voedzame grond. Bij het planten kunt u wat aanplantgrond toevoegen voor een goede start.

Sering snoeien

Deze tuinplanten zijn verder vrij gemakkelijk in onderhoud. Dwergseringen laten zich gemakkelijk snoeien. De gewone sering maakt na het snoeien veel uitlopers die niet altijd de vorm van de plant volgen. U kunt de takken in dat geval nog een keer dunnen. Snoeien kan het beste direct na de bloei of aan het einde van de winter.

Sering kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment seringen. Wij leveren alle seringen in pot. Planten in een pot hebben als voordeel dat ze het hele jaar door te planten zijn, dus ook in de zomer. Wij bezorgen uw planten in 99% van de gevallen met onze eigen bezorgdienst. Die andere 1 % wordt bezorgd door een in planten gespecialiseerde bezorgdienst. Zo weten we zeker dat uw plant zonder schade aan komt. We geven daarnaast ook aangroeigarantie op uw sering en alle andere planten.

 

Seringen zorgen in het voorjaar voor een kleurrijk beeld en de bloemen geuren nog ook

 

Inspiratie Sering:

In het voorjaar zijn seringen niet te missen

 

Seringen bloeien uitbundig in het voorjaar. Hier groeien twee gewone seringstruiken door elkaar en zorgen voor een boeket in eigen tuin. Links op de foto nog een deel van een Magnolia 'Susan'.

Van dichtbij zijn de bloemen niet alleen prachtig om te zien maar kunt u ook genieten van een heerlijke geur

 

Van dichtbij zijn de bloemen al even zo mooi en kunt u ook genieten van een heerlijke geur. Van de gewone sering zijn zowel dubbelbloemige als enkelbloemige variëteiten.

 

Oude seringenbomen krijgen vaak een grillige takkenstructuur

 

Seringen kunnen uitgroeien tot kleine meerstammige bomen met een grillig uiterlijk. Deze Syringa 'Charles Joly' heeft bijzonder gevormde takken. Er zijn ook seringen die klein blijven. Deze vindt u bij de dwergseringen.

 

Video's over Sering:

 

 

Seringen zijn echte voorjaarsbloeiers. Dwergseringen combineren ook in border met een lagere beplanting zoals deze Calamintha nepeta of bergsteentijm. Beide houden van een zonnige plek in de tuin.

 

 

Bij het planten van een sering in uw tuin raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. Vermeng de aanplantgrond in het plantgat met de aarde voordat u de kluit in het gat plaatst.

 

 

Gewone seringen kunnen flinke struiken tot kleine bomen worden. Onder en bij deze planten groeien niet alle planten maar deze Liriope voelt zich er prima thuis.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.