U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hydrangea macrophylla 'Wit' - XL | Hortensia | Tuinplantenwinkel.nl

Hydrangea macrophylla 'Wit' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hortensia
Bloeitijd: Juni -September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/50 cm
Beschrijving

Hydrangea macrophylla 'Wit' of Hortensia XL-serie - Informatie
De hydrangea macrophylla 'Wit' - XL is een boerenhortensia met grote, witte bollen, die bestaan uit kleine bloemetjes. Deze bloembollen worden wel gedroogd. Deze Hortensia is niet wintergroen, maar wel vorstbestendig. De leveringshoogte van de XL bedraagt 30 tot 50 cm.

 

Onderhoud en snoei:

Plaats de Hortensia het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, waterdoorlatende bodem met een lichtzure bodemgesteldheid. Bevorder dit zure milieu door bij het aanplanten turf rond de tuinplant te strooien en dit eventueel na een snoeibeurt te herhalen. Na de bloei mag men alleen de uitgebloeide bloemen eruit knippen; let op dat u niet de knoppen van nieuwe bloemen beschadigt, want die zitten pal onder de uitgebloeide bloemen. Snoei gebeurt door middel van uitdunnen; dit betekent dat men elk jaar enkele takken vanaf de grond terug mag nemen. Knip bij de boerenhortensia elk jaar de oudste takken onderaan de grond weg. Zo blijft deze tuinplant jong en fris en heeft u elk jaar bloemen. De bloemen komen op overjarige takken.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Hydrangea macrophylla 'Wit' - XL | Hortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.