Hydrangea paniculata 'Early Sensation'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pluimhortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Wit - roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm
Beschrijving

Hydrangea paniculata 'Early Sensation' of Pluimhortensia

Hydrangea paniculata 'Early Sensation' is een Pluimhortensia. Opvallend is de langdurige bloeiperiode van deze tuinplant: van eind mei tot in oktober. De pluimen worden gevormd door vruchtbare bloempjes in het midden en wat grotere onvruchtbare bloempjes aan de rand; die trekken de insecten aan, die voor de bestuiving gaan zorgen. De bloempluimen verkleuren van crème-wit naar wijn-rood. Als in de late zomer nog nieuwe pluimen aan deze hortensia komen, dan ziet u zowel rode als witte bloemen aan de donkerrode takken. In de herfst verkleuren daarbij de bladeren oranje-rood. Kleur genoeg dus!

 

Standplaats Hydrangea paniculata 'Early Sensation'

De Pluimhortensia kan zowel in de zon als in de schaduw staan; het liefst in een humusrijke, vochtige bodem. De tuinplant is erg geschikt als solitair in uw tuin of in een kuip op het balkon of terras. 

 

Hydrangea paniculata 'Early Sensation' snoeien en onderhouden

Omdat  Hydrangea paniculata 'Early Sensation' op nieuwe twijgen gaat bloeien, knipt u deze hortensia elk jaar vrij vroeg in het voorjaar terug tot op 10 tot 15 cm boven de grond.
De Hydrangea paniculata 'Early Sensation' | Pluimhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.