» Hydrangea quercifolia 'Burgundy'

Hydrangea quercifolia 'Burgundy'

Product informatie

Nederlandse naam: Eikenbladhortensia
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm

Hydrangea quercifolia 'Burgundy' of Eikenbladhortensia - Informatie:

Ook deze eikenbladhortensia is een parel in de tuin. De bloeiwijze is vergelijkbaar met de normale Hydrangea quercifolia. De bloei valt tussen juli en september. De bloemen zijn pluimvormig en bestaan voor een deel uit schutbloemen en knopbloemetjes. Bij het uitbloeien verkleuren de schutbloemen van wit naar roze en groen. Het blad van deze variëteit verkleurt vaak extra fraai af in de nazomer en in tijdens de herfst. De bladeren krijgen dan een purperen tint.

Tijdens zachte winters blijft het blad vaak lang aan de plant zitten, waardoor deze als een half wintergroene heester gezien kan worden. 

 

Standplaats:

Deze tuinplant groeit het beste in de halfschaduw, maar zelfs in de zon doet Hydrangea quercifolia het nog goed; bij voorkeur in een vochtige, voedselrijke bodem. Eenmaal aangeworteld kan de plant ook redelijk wat droogte verdragen. Eikenbladhortensia stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:
Hydrangea quercifolia 'Burgundy' heeft weinig onderhoud en snoei nodig. De nieuwe knoppen worden gevormd net onder de oude bloemen; als u teveel snoeit zal de tuinplant 1 jaar niet bloeien. Wel kunnen in de winter oude bloemen verwijderd worden. Knip oude, uitgedroogde takken helemaal weg, zodat de tuinplant een verjongingskuur krijgt.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.De Hydrangea quercifolia 'Burgundy' | Eikenbladhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.