» Hymenocallis festalis

Hymenocallis festalis

Product informatie

Standplaats: Zon
Winterhardheid: Zie productinformatie
Planttijd: Maart - Mei
Verkrijgbaar: Februari - Mei
Hoogte volgroeide plant: 80 cm

Hymenocallis festalis of Ismene of Spinlelie - Informatie: 

Hymenocallis festalis heet officieel eigenlijk Ismene x festalis en is een kruising tussen twee soorten Hymenocallis. De bloemen zijn veel groter dan bij veel andere Hymenocallis soorten en geuren bovendien heerlijk.

Het bolgewas is goed geschikt om in potten te zetten en heeft wat uiterlijk veel weg van agapanthus. Uit de knol groeien in eerste instantie brede langwerpige bladeren die worden gevolgd door opgaande bloemstelen. Bovenaan de bloemstelen staan uiteindelijk kransen met zuiver witte bloemen die eenmaal bloeiend aangenaam geuren. U kunt de bol ook in de volle grond aanplanten vanaf mei.

 

Spinlelie planten en verzorgen

Hymenocallis houdt van een zonnige, warme plek in de tuin. Plant de bollen diep genoeg, maar zorg ervoor dat de bovenzijde ongeveer gelijk komt te staan met de grond of dat deze er net bovenuit steekt. Zorg voor een voedzame grond. In pot kunt u gewoon potgrond gebruiken. In de volle grond kunt u de aarde verrijken met potgrond of compost.

Als het blad verschijnt kunt u de planten vaker gaan bewateren. Het is tevens goed om de plant regelmatig extra voeding te geven. Dit kan met een organische meststof of kunstmest. Na de bloei kunt u minder water gaan geven en stopt u met het voeding geven. De bladeren en uitgebloeide bloemen zullen nu langzaam afsterven. De voeding uit de bladeren zal weer worden opgeslagen in de bollen.

 

Hymenocallis festalis overwinteren

Hymenocallis is een van oorsprong tropische of subtropische plant en is in ons klimaat niet winterhard. De bollen kunnen het beste vorstvrij worden overwinterd. Als u de bollen in een pot heeft staan kunt u deze met pot en al op een vorstvrije plaats overwinteren. Geef de bollen in pot af en toe wel wat water zodat ze niet uitdrogen. Het blad sterft vaak deels af en kan in het voorjaar worden afgeknipt om plaats te maken voor de nieuwe groei.

Als u de bollen in de volle grond heeft staan, haalt u deze uit de grond in het najaar. Zet deze dan in pot op een vorstvrije, maar koele plaats. Geef teven af en toe een beetje water zodat de bol niet uitdroogt.

 De Hymenocallis festalis | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.