Menu
Geen producten gevonden

»

Ilex crenata 'Convexa' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/60 cm

Ilex crenata 'Convexa' of Japanse hulst XL-serie - Informatie:
De Ilex crenata 'Convexa' - XL is een groenblijvende struik of heester. Opvallende zijn de gebolde bladeren. De Ilex laat zich bijzonder goed snoeien. Daarom is de Ilex crenata 'Convexa' goed toe te passen als haagplant of voor bijvoorbeeld een blokbeplanting. Hoe vaker de plant is geknipt hoe dichter en fijnmaziger de structuur zal zijn. De uitstraling wordt dus steeds strakker. Oorspronkelijk komt deze tuinplant uit Korea en Japan en is ook erg geschikt als kuipplant en als solitair in een rotstuin of Japanse tuin. Ilex crenata 'Convexa' krijgt donkere besjes, maar deze zijn zeer onopvallend. De Japanse hulst is een goed alternatief voor de Buxus die steeds vaker last heeft van plagen en ziektes. De door ons geleverde hoogte bedraag 40 tot 60 cm.

 

Snoei en onderhoud:

De Japanse hulst laat zich bijzonder goed snoeien. Daarom is de Ilex crenata 'Convexa' goed toe te passen als haagplant of voor bijvoorbeeld een blokbeplanting. Hoe vaker de plant is geknipt hoe dichter en fijnmaziger de structuur zal zijn. Snoei tweemaal per jaar : eind mei en in september met een scherpe schaar op een bewolkte dag om vernbranding van de bladeren te voorkomen. De uitstraling wordt zo steeds strakker. Geef deze tuinplant in het voorjaar organische mest.


Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Ilex crenata 'Convexa' - XL | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.