Menu
Geen producten gevonden

»

Ilex crenata 'Stokes'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5-7 planten
Advies aantal per strekkende meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Ilex crenata 'Stokes' of Japanse hulst - Informatie:

Ilex crenata ‘Stokes’ is een compacte variant van de Japanse hulst. Deze tuinplant blijft nog lager dan de gewone crenata's en wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm hoog, maar kan door snoei ook lager blijven. In de zomermaanden bloeit de Ilex crenata ‘Stokes’ met kleine, witte bloemen. Na de bloei worden er kleine zwarte besjes gevormd. De Japanse hulst geeft de voorkeur aan lichtzure, humusrijke grond die waterdoorlatend is, maar wel vochtig moet blijven. Geef daarom in het voorjaar basisbemesting en tuingrond die humus bevat. Japanse hulst is zeer winterhard en wordt als dwergstruik toegepast als solitair in Japanse rotstuintjes en heidetuintjes. Daarnaast is Ilex crenata ‘Stokes’ uitermate geschikt voor vak- en vormsnoeien, maar ook als haagplant. De snoeitijd loopt gelijk met het groeiseizoen van mei tot eind september. Voor een mooie, strakke haag is twee tot drie keer per jaar snoeien aan te bevelen. Snoei bij voorkeur op bewolkte dagen, zodat u verbranding van het blad voorkomt.


Ilex crenata 'Stokes' is een groenblijvende tuinplant. Deze Japanse hulst wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.De Ilex crenata 'Stokes' | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.