Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dwergiris
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Lichtblauw - geel
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5-7 cm / 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 15/20 cm
Bolmaat (omtrek): 5/6 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Iris reticulata 'Katharine Hodgkin' of Dwergiris - Informatie:

Katharine Hodgkin is een dwergiris met lichtblauwe bloemen waarop een mooi tekening zichtbaar is. Op de buitenste bloembladeren verloopt de kleur van groengeel naar blauw. De bloei van dit bolgewas valt zeer vroeg in het voorjaar; soms zelfs al in februari tijdens een zachte winter. De bloemen verschijnen eerst, pas in de loop van maart of april gevolgd door het blad. De bloemen zijn dan al lang weer verdwenen. Dit bolgewas combineert prachtig met andere vroegbloeiende voorjaarsbollen zoals krokus en sneeuwklokjes.

 

Standplaats van de Iris reticulata 'Katharine Hodgkin'

Dit bolgewas staat het liefst in de zon op een goed doorlatende grond. Daar komt de plant jaar op jaar terug en zal ze ook langzaam verwilderen. Op een te natte grond zijn de bollen soms gevoelig voor rotting. Plant ze dan in een pot en geniet van een mooie kleurexplosie in het vroege voorjaar.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Iris reticulata 'Katharine Hodgkin' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond, geplant in de volle grond en 5-7 cm onder de grond in een pot (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten).

 

Iris reticulata 'Katharine Hodgkin' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) ook langzaam. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet weg, maar laat het in zijn geheel afsterven. Geef eventueel wat extra organische meststof tijdens de bloei van de plant. Door de plant te combineren met vaste planten die na de bloei vaak snel opkomen valt het afstervende blad niet meer op. Tegelijkertijd geniet u het volgend jaar opnieuw van de prachtige bloemen.De Iris reticulata 'Katharine Hodgkin' | Dwergiris koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.