» Kubus-Veldesdoorn

Kubus-Veldesdoorn

Product informatie

Nederlandse naam: Veldesdoorn
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen/geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 63 cm
Geleverde stam hoogte: Keuze afhankelijk
Afmetingen kubus (b x l x h): 70 x 70 x 70 cm
Product-serie: Kubus-serie

Kubus-Veldesdoorn of Acer campestre - Informatie:

Met deze kubus- of blokvormige boom plaatst u een echte eye-catcher in de tuin. Het snoeien van bomen is een eeuwenoude ambacht en werd op grote schaal toegepast in vooral de Franse tuincultuur. Door de laanbomen te snoeien in strakke vormen gaf men de lanen nog meer allure. 

De Kubus-boom heeft een kleiner formaat en is ook prima toepasbaar in kleinere tuinen. De Veldesdoorn of Acer campestre laat zich prima snoeien; je ziet deze soort ook wel eens als haag of leiboom. Het blad is wat kleiner en verkleurd in het najaar prachtig geel. 

Blokbomen zijn mooi als solitair. In een grind- of in lijnlaan geplaatst, zorgen deze blokbomen voor structuur in de tuin. Plant ze bijvoorbeeld langs een pad, schutting of rondom het terras.

 

Standplaats:

Kubus-Veldesdoorn verdraagt bestrating en kan dus dicht bij een pad of terras staan. Hij groeit op vrijwel iedere grondsoort en staat het liefst wat zonniger, maar ook in de schaduw doet deze tuinplant het prima. Gebruik bij het planten wat aanplantgrond voor een goede start.

 

Snoei en onderhoud:

In deze Kubus-boom zit een stalen, vierkant frame van 70 bij 70 bij 70 centimeter. In dit raster zijn scheuten aangebonden, zodat het snel dicht groeit. Als het raster volgroeid is, kunt u het frame uit de blokboom verwijderen of laten zitten. U kunt de Acer campestre het beste snoeien met een heggenschaar. Knip langs de kubus af. Na de snoei loopt de boom opnieuw uit, zodat een steeds vollere kubusvorm ontstaat. U kunt er voor kiezen de boom op de maat van het raster te houden of wat groter uit te laten groeien. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

 De Kubus-Veldesdoorn | Veldesdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.