Lei-Laurier 'Novita' - Scherm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei-Laurier
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Nee
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm
Totale hoogte leiboom: 230 cm
Product-serie: Scherm-serie
Beschrijving

Lei-Laurier 'Novita' of Prunus laurocerasus 'Novita' - Informatie:

De Lei-Laurier 'Novita' als scherm is een van de groenblijvende bomen in de scherm-serie. Het grotere, glimmende, donkergroene blad zorgt voor een snel dicht beeld. In het voorjaar krijgt de boom witte bloemen, die later veranderen in zwarte bessen. Het hele jaar door geniet u van een groen leischerm in uw tuin, na de winter kan het zijn dat de boom toch wat blad laat vallen; dit is geen probleem. De boom maakt hierna snel nieuw, fris blad aan.

 

Standplaats:

Prunus laurocerasus 'Novita' staat het liefst wel wat beschutter en niet zo in het open veld. Op een beschutte plaats doet de boom het prima en heeft dan nauwelijks last van koude oostenwind. We hebben deze Laurier ook in andere vormen als leiboom, zoals in de small-serie, en als basic en classic-leiboom. 

Deze Lei-scherm uitvoering kan worden gebruikt om kamers in uw tuin te creëeren, een muur of schutting te camoufleren of juist om het zicht af te blokken vanaf de straatzijde. De boom heeft een korte stam met daarboven een scherm van 120 x 180 centimeter. Het frame kan worden vergroot door parallel extra bamboestokken aan te binden. U kunt de kluit van de boom tegen de schutting aan plaatsen maar bij voorkeur plaatst u de stam op een afstand van minimaal 40 à 50 centimeter of meer.

 

Snoei en Onderhoud:

Een leiboom dient minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden. Lei-Laurier 'Novita' wordt het beste gesnoeid in de zomer (eind juni/begin juli) of in de winter. U kunt de Lei-Laurier snoeien met een snoeischaar of tang, maar ook met een heggenschaar wat misschien ook handiger is en sneller werkt. Snoei daarbij langs het scherm af, waarbij u kleine delen van de jongste scheuten laat staan. Op den duur ontstaat een steeds dichter netwerk van takken en groeit de leiboom goed dicht. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof. Voor uitgebreide snoei- en onderhoudtips klik hier!De Lei-Laurier 'Novita' - Scherm | Lei-Laurier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.