U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Taxus - Basic - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Taxus | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Taxus - Basic - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Taxus
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 200 cm
Afmetingen rek (b x h): 180 cm x 110 cm
Totale hoogte leiboom: 310 cm
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 900 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1140 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Taxus baccata of Lei-Venijnboom - Informatie:

De Taxus is een wat trager groeiende plant, vandaar dat het wat langer duurt voordat het scherm van deze Lei taxus volledig is dichtgegroeid. Toch hebben we besloten om er een leiboom van te maken. De Taxus is namelijk een erg winterharde tuinplant, hij kan de strengste vorst zonder enkel probleem doorstaan. Daarnaast groeit het scherm van de leitaxus erg mooi dicht en is deze heel strak te snoeien, waardoor er een prachtige leiboom ontstaat. Tenslotte geeft de donkergroene glanzende kleur van de Lei-Taxus een chique uitstraling aan uw tuin!

 

Standplaats:

De Taxus kan zowel in de zon als in de schaduw groeien. De tuinplant heeft een voorkeur voor een goed gedraineerde bodem. Op nattere gronden voelt de Venijnboom zich minder goed thuis. Zandgronden en lichte kleigronden zijn vaak het meest geschikt.

 

Snoei en onderhoud:

Het scheren van een Lei-Taxus kan het makkelijkst worden vergeleken met het knippen van een haag. Met een snoeischaar of heggenschaar knipt u langs het scherm af. De Lei-Venijnboom brengt u zo weer terug in model. Bij deze methode knipt u delen van de zijscheuten af. In het vervolg zullen er vanaf de zijscheuten van de tuinplant nieuwe scheuten ontwikkelen. Het resultaat is een scherm met steeds meer fijne vertakkingen en dus meer blad, een dichtere leiboom dus. Het scheren van de Lei-Taxus kan het beste in de maanden juni en juli, bij voorkeur op een bewolkte en koele dag. Dit voorkomt brandschade aan het blad.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips van de Lei-Taxus klik hier!De Lei-Taxus - Basic - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Taxus koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.