Informatie over lei tsuga

Deze Tsuga canadensis is een spar-achtige die goed snoei verdraagt en daardoor geschikt is als leiboom of als haagplant. Anders dan bij coniferen heeft deze boom kleine naalden. Die staan aan zeer fijne vertakte takken, wat zorgt voor een zachte uitstraling van het scherm in deze leiboom. De naalden blijven ook in de winter aan de boom staan; dit is dus een wintergroene leiboom. De Tsuga is zeer goed winterhard en kan zelfs zeer strenge vorst probleemloos doorstaan. Samen met de Taxus is dit de meest winterharde groenblijvende leiboom. De boom is echter schaars en daardoor vaak beperkt leverbaar.

 

Lei tsuga planten

Deze Tsuga, of Tsuga canadensis zoals hij voluit heet, vindt zijn oorsprong in Canada en is zeer goed winterhard. De Hemlock kan in de zon geplant worden maar de boom kan ook lichte schaduw goed verdragen. De boom heeft de voorkeur voor een lichtzure bodem. Daarvoor kunt u aanplantgrond of tuinturf in het plantgat vermengen met de aarde. Voor al onze planttips kunt u onze plantinstructies lezen. Deze vindt u op deze pagina.

De Tsuga is een zeer gemakkelijke boom die elk jaargetijde gesnoeid kan worden. De boom is zowel geschikt voor een kleine als grote tuin.

 

Lei tsuga kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Deze leiboom is verkrijgbaar in de Basic-serie en heeft dus een rek met een afmeting van 180 x 110 centimeter. Wij leveren de lei tsuga in pot, waardoor de boom jaarrond aan te planten is. U ontvangt de boom binnen de aangegeven levertijd.

 

Bij Tuinplantenwinkel.nl zijn leibomen een van onze specialiteiten. Al onze leibomen zijn stuk voor stuk eigenhandig ingeleid. Dit doen we al meer dan 30 jaar. De rekken van onze leibomen zijn gemakkelijk te koppelen. Op die manier kunt u de Lei-Hemlock in serie schakelen en over een grote afstand uw tuin voorzien van een groenblijvende wand.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.