Leucothoe fontanesiana 'Whitewater'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Druifheide
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit (onopvallend)
Bladkleur: Groen - wit
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/25 cm
Beschrijving

Leucothoe fontanesiana 'Whitewater' of Druifheide - Informatie:

Leucothoe fontanesiana 'Whitewater' bloeit in april-mei met kleine, onopvallende bloemen. De grootste attractie van Druifheide zijn de prachtig getekende, witgroene bladeren, die in het najaar verkleuren naar roodpaars en de hele winter aan de tuinplant blijven.

 

Standplaats:

Druifheide kan zowel in de zon als in de schaduw worden aangeplant; hoe meer zon, hoe mooier de winterverkleuring. Deze tuinplant staat het liefst in een vochtige, zurige bodem. Leucothoe fontanesiana 'Whitewater' wordt vaak in groepjes aangeplant in de border, maar doet het ook uitstekend als solitair in een kuip op het balkon of terras.

 

Snoei en Onderhoud:

Voor het behoud van het zurige bodemmilieu is aan te bevelen tuinturf in het plantgat te strooien en dit te vermengen met de aanwezige aarde. Na de bloei kan Druifheide in juni licht worden teruggesnoeid voor het behoud van de compacte vorm van de tuinplant. Deze snoei bevordert ook de aanmaak van frisse, jonge bladeren. Knip dan meteen ook oude, uitgedroogde takken zover mogelijk weg. De Leucothoe fontanesiana 'Whitewater' | Druifheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.