» Leucothoe keiskei 'Royal Ruby'

Leucothoe keiskei 'Royal Ruby'

Product informatie

Nederlandse naam: Druifheide
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit (onopvallend)
Bladkleur: Groen/rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/25 cm

Leucothoe keiskei 'Royal Ruby' of Druifheide - Informatie:
De Leucothoe is een kleine wintergroene heester uit de heidefamilie. Meest opvallende aan deze plant is de bladverkleuring in de winter. Door de kou kleuren de bladeren van groen naar rode tinten. In het voorjaar, als de temperaturen weer omhoog gaan, kleurt het blad wederom groen. De Leucothoe keiskei 'Royal Ruby' heeft lancetvormig blad dat aan de buitenzijden van de plant sierlijk afhangt. Dit maakt deze plant ook goed geschikt voor gebruik in potten op het terras. In de het voorjaar verschijnen soms witte bloemen die veel lijken op die van een Pieris. De tuinplant is met een uiteindelijke hoogte van 50 centimeter van een bescheiden formaat. De favoriete standplaats van deze plant is in de zon. De bladverkleuringen in de winter zijn dan op zijn mooist.

 

Standplaats:
De favoriete standplaats van deze tuinplant is in de zon. De bladverkleuringen in de winter zijn dan op zijn mooist. Druifheide houdt van een zure, vochthoudende grond. We raden daarom aan om bij het aanplanten van deze heester, tuinturf te gebruiken. Tuinturf heeft een lage zuurgraad en zorgt voor een verbeterde vochthouding van de bodem. Vermeng de turf door de aarde in het plantgat en plaats vervolgens de leucothoe.

 

Snoei en onderhoud:

Voor de bemesting is het voldoende om ieder jaar wat turfstrooisel rondom de plant aan te brengen. Deze plant is jaarrond te kopen en te planten. Snoei kan direct na de bloei voor vormbehoud en stimulering van de groei van jonge scheuten. Een alternatief met iets grover blad is de Leucothoe 'Zeblid'.De Leucothoe keiskei 'Royal Ruby' | Druifheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.