Magnolia 'Heaven Scent' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja (soms)
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 110/130 cm
Beschrijving

Magnolia 'Heaven Scent' of Beverboom XL-serie - Informatie
Magnolia's worden ook wel eens tulpenboom genoemd. Dit komt omdat de bloemen van een aantal soorten wel wat weg hebben van het bekende bolgewas. Het is een zogenaamde Greshamhybride, ontstaan uit een kruising van Magnolia veitchii en Magnolia liliflora 'Nigra'. Het is een mooie cultivar voor kleine tot matig grote tuinen. De bloei is zeer spectaculair.  Iedereen kent de Magnolia als (meerstammige) grote heester. Maar wist u ook dat er Magnolia's zijn die boomvormend zijn? Deze 'Heaven 's Scent' - XL is er zo eentje. In het vroege voorjaar tooit deze Beverboom de blauwe hemel roze met zijn prachtige, grote bloemen. Deze bloemen komen al aan de boom voordat hij blad krijgt. Hierdoor is deze tuinplant tijdens de bloeiperiode een echte eyecatcher! Magnolia 'Heaven Scent' is een bladverliezende tuinplant. De leveringshoogte bedraagt 100 tot 125 cm. Deze Beverboom wordt uiteindelijk ongeveer 5 tot 10 meter hoog.  Eerst groeit deze tuinplant in de hoogte later meer in de breedte.

 

Onderhoud en snoei:

Geef deze tuinplant een standplaats bij voorkeur in de zon of halfschaduw. De Magnolia groeit het beste in humusrijke, goed doorlatende, wat vochtige grond. Er is weinig snoei nodig, snoei alleen beschadigd hout weg. Magnoliahout is zacht en kan gemakkelijk inrotten bij beschadigen. De Magnolia bloeit op oud hout, snoei dus niet te veel, want dan heeft u een jaar geen bloemen.


Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Magnolia 'Heaven Scent' - XL | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.