U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Malus domestica 'Bramley's Seedling' - laagstam | Handappel | Tuinplantenwinkel.nl

Malus domestica 'Bramley's Seedling' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Cox Orange Pippin, Discovery, Elstar, James Grieve
Pluktijd: Oktober
Geleverde stam hoogte: 50 cm
Beschrijving

Malus domestica 'Bramley's Seedling' - laagstam of Handappel/Moesappel 'Bramley's Seedling' - Informatie:

Malus domestica 'Bramley's Seedling' is een zeer oud appelras. De appels hebben een zachtzure smaak en zijn zowel geschikt als handappel en als moesappel. De vruchten hebben vaak een onregelmatige vorm en een kleine rode blos op de zonzijde. Soms blijven de appels echter volledig groen van kleur. In het voorjaar bloeit de appelboom met lichtroze bloesem. Andere Nederlandse namen voor deze appel zijn: Triomphe de Kiel of Pannekoekappel. Die laatste naam verwijst naar het gebruik van deze appel in pannekoekbeslag.

Een laagstam boom is geschikt voor een kleinere tuin en het fruit kan zonder ladder worden geplukt. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem. De appelboom 'Bramley's Seedling' is niet zelfbestuivend: voor een goede oogst moet ook een van de hiernaast genoemde appelsoorten worden aangeplant.

 

Snoei en onderhoud:

Een appelboom is makkelijk te snoeien. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft, met een beperkt aantal hoofdtakken. De hoogte van de tuinplant bepaalt u hierbij zelf. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een appelboom kan jaarrond. De beste periode voor snoei is de zomer en de winter. Bij snoei in de winter dient u niet te snoeien bij vorst.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Bramley's Seedling' - laagstam | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.