Malus domestica 'Discovery' - mini

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 1,5 tot 3 meter
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Benoni, Cox Orange, Elstar, Golden Delicious, James Grieve, Summerred, Topaz
Pluktijd: Augustus
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm
Beschrijving

Malus domestica 'Discovery' - patio of mini Handappel 'Discovery' - Informatie:

Malus domestica 'Discovery' - mini is een van de vroegst rijpende appels. Soms wordt deze Handappel ook wel het rode oogstappeltje genoemd (Het echte oogstappeltje heeft geel/groene vruchten en heet Malus domestica 'Transparante Jaune'). Het is een vroegbloeiende tuinplant, die eind augustus een lekkere, platronde hand- of moesappel levert met een goede smaak. Deze mini handappel word ook wel patiofruitboom genoemd.

 

Standplaats:

Handappel 'Discovery' staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een normaal vochtige bodem en stelt verder weinig eisen aan de grondsoort. Mini fruit is geschikt voor de kleinere tuin of in een pot op het terras of balkon. Deze soort is niet zelfbestuivend. Plant voor de bestuiving nog een andere appelboom: Cox Orange, Elstar, Golden Delicious, James Grieve en Summerred zijn daar geschikt voor.

 

Snoei en onderhoud:

Als deze Malus domestica 'Discovery' - mini in een pot staat, is er geen natuurlijke aanvoer van voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je de fruitboom goed verzorgt en onderhoudt. Geef op tijd water en voldoende mest en verplaats de boom niet teveel.  Malus domestica 'Discovery' - patio is een langzame groeier, die daarom nauwelijks snoei nodig heeft. Vormsnoei kan in de herfst of winter, nadat de vruchten van de boom zijn.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Malus domestica 'Discovery' - mini | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.