U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Narcissus 'February Gold' | Mini-narcis | Tuinplantenwinkel.nl

Narcissus 'February Gold'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Mini-narcis
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: 20 stuks
Beschrijving

Narcissus 'February Gold' of Mini-narcis of Cyclamineus narcis - Informatie:

De Narcissus 'February Gold' is een van de vroegst bloeiende Narcissen en is er een uit de groep van de Cyclamineus Narcissen. Deze narcissen kenmerken zich door de teruggeslagen bloemblaadjes waardoor de smalle trompet extra opvalt. Ze lijken iets op de bloemen van een Cyclaam. Daarnaast hangen de bloemen iets door naar beneden. Bij de Narcissus 'February Gold' zijn de buitenste bloembladen egaal geel van kleur, de trompet is wat donkerder geel gekleurd. 

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje in de border, maar komen ook in een bloempot op het balkon of terras prima tot hun recht. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus 'February Gold' wordt ongeveer 25 cm hoog en kan daardoor het beste een plekje aan de rand van de border krijgen. Hij kan ook in het gazon worden aangeplant.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'February Gold' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'February Gold' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus 'February Gold' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Mini-Narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'February Gold' | Mini-narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.