» Narcissus 'Ice Follies'

Narcissus 'Ice Follies'

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit - Lichtgeel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 12/14 cm
Inhoud verpakking: 15 stuks

Narcissus 'Ice Follies' of Grootkronige Narcis - Informatie:

De Narcissus 'Ice Follies' is een soort Narcis uit de groep van de Grootkronige. Grootkronige narcissen hebben ver geopende kronen (trompetten) die tot over de helft van de buitenste bloembladen kan komen. Bij de Narcissus 'Ice Follies' is de kroon heldergeel en zijn de buitenste bloembladen wit van kleur.

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje in de border, maar komen ook in een bloempot op het balkon of terras prima tot hun recht. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus 'Ice Follies' wordt ongeveer 40 cm hoog en kan daardoor gecombineerd worden met verschillende andere vaste planten. Zorg wel dat de vaste planten niet te hoog zijn op het moment dat deze narcis bloeit, want dan zouden ze niet zichtbaar zijn.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Ice Follies' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'Ice Follies' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest.

 

Narcissus 'Ice Follies' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'Ice Follies' | Grootbloemige narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.