Menu
Geen producten gevonden

» Narcissus 'Ice King'

Narcissus 'Ice King'

Product informatie

Nederlandse naam: Gevulde narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit/geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 12/14 cm
Inhoud verpakking: 15 stuks

Narcissus 'Ice King' of Gevulde Narcis - Informatie:

De Narcissus 'Ice King' is er een uit de groep van de Dubbele narcissen. De Dubbele of gevulde narcissen hebben een dubbele bloem. Zowel de trompet als de buitenste bloembladen zijn dubbel, waardoor ze als het ware in elkaar overlopen. Bij de Narcissus 'Ice King' zijn de buitenste bloembladen wit gekleurd. De Trompet is geel-wit van kleur, waarbij de gele kleur uiteindelijk het meest in de kern van de bloem zit. Een werkelijk prachtige bloem!

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje in de border, maar komen ook in een bloempot op het balkon of terras prima tot hun recht. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus 'Ice King' wordt ongeveer 40 cm hoog en kan daardoor gecombineerd worden met verschillende andere vaste planten, zonder dat ze overgroeid zullen worden. Doordat de bloem van de Narcissus 'Ice King' wat zwaarder is, bestaat de kans dat de bloemstengel bij harde wind kan knakken. U kunt de kans hierop verkleinen door hem zo mogelijk op een beschutte plek aan te planten.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Ice King' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'Ice King' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus 'Ice King' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Gevulde narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'Ice King' | Gevulde narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.