Nothofagus antarctica - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Schijnbeuk
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm
Beschrijving

Nothofagus antarctica of Schijnbeuk XL-serie - Informatie
De Nothofagus antarctica is een decoratieve verschijning in de plantenwereld. De Schijnbeuk, ook wel Zuidelijke beuk genoemd, heeft een zeer aparte, grillige groeiwijze, waarbij de witte lenticellen op de  donkerbruine stam en twijgjes heel mooi uitkomen. Als de blaadjes uitlopen verspreidt de Schijnbeuk een zoete, kruidige lucht. De asymmetrische, glanzende blaadjes van deze boom zijn heel klein, waardoor een open kroon ontstaat, waar nog veel licht doorheen komt. De herfstverkleuring is geel. Vanwege zijn karakteristieke groeiwijze is de Nothofagus een prima boom om solitair aan te planten in een (Japanse) tuin. De leveringshoogte bedraagt 100 tot 125 cm.

 

Onderhoud en snoei:

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld, liefst niet te droog en niet kalkrijk. In de zon of halfschaduw op een wat beschutte standplaats, komt deze tuinplant het beste tot zijn recht. Er is weinig snoei nodig. Om een goede boom te vormen, moet er wel wat gesnoeid worden. Om een stam te vormen worden de zijtakken verwijderd gedurende het groeiproces. Is de stam van voldoende lengte, dan wordt er niet meer gesnoeid. Hoogsten nog een tweede top eruit knippen. Takken die de grond raken, zullen spontaan gaan wortelen, houdt dit goed in de gaten.Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier 

 De Nothofagus antarctica - XL | Schijnbeuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.