» Nyssa sylvatica - XL

Nyssa sylvatica - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Tupeloboom of Zwarte Tupeloboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 6 tot 10 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Nyssa sylvatica of Tupeloboom - Informatie:

Nyssa sylvatica vormt met name in de herfst een heus kleurenspektakel. De groene bladeren kleuren dan naar geel, oranje en zelfs rood. In het voorjaar vindt ook een onopvallende bloei plaats van groene bloemen. Na de bloei vormen zich donkere, eetbare vruchten die ongeveer 1,5 cm groot zijn en verscheidene vogels aantrekken. Deze goed winterharde Tupeloboom heeft een brede, piramidale groeiwijze. Nyssa sylvatica wordt veel toegepast als beplanting langs bestrating omdat de ondergrondse groeiwijze plaatsvindt door middel van een penwortel. Deze verticale wortel van de tuinplant zorgt er echter wel voor dat de Tupeloboom minder geschikt is om te verplaatsen.  

 

Standplaats:

Nyssa sylvatica staat bij voorkeur op een voedselrijke bodem, die zowel droog als extra vochtig kan zijn. In parken, langs het water, in tuinen of zelfs als laanbomen doet de Tupeloboom het prima.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is niet noodzakelijk, maar kan indien nodig in de periode november t/m februari plaats vinden: Nyssa sylvatica vormt soms snel opgroeiende, vormverstorende takken; verwijder deze in de winter op een vorstvrije dag. Knip dan ook oude, verdroogde takken weg.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Nyssa sylvatica - XL | Tupeloboom of Zwarte Tupeloboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.