U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Paeonia lactiflora 'Shirley temple' | Pioenroos | Tuinplantenwinkel.nl

Paeonia lactiflora 'Shirley temple'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pioenroos
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit (Lichtroze in knop)
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 - 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 15x15 cm
Beschrijving

Paeonia lactiflora 'Shirley temple' of Pioenroos

Deze boerenpioen of pioenroos bloeit met grote stevig gevulde bloemen. In de knop lijken de bloemen roze, maar zodra deze zich volledig openen kleuren ze naar wit. In de bloembladeren is soms nog een roze gloed te bespeuren. De licht gekleurde bloemen steken mooi af tegen de donkere stengels en het diepgroene blad van deze plant. Na de bloei vormt de plant zaaddozen. Het blad blijft mooi tot in het najaar en krijgt soms een mooie herfstverkleuring afhankelijk van de standplaats en het weer.

 

Standplaats Paeonia lactiflora 'Shirley temple'

Plant Pioenen zeker niet te diep, de wortelhals mag maar net onder de grond zitten. Zorg voor een zonnige (tot halfschaduw) beschutte standplaats. Zorg voor een humusrijke grond die goed voorzien is van meststoffen. Pioenen houden niet van natte voeten. De grond moet goed gedraineerd zijn. Plant geen pioenen op een plaats waar vroeger reeds pioenen hebben gestaan. 

 

Paeonia lactiflora 'Shirley temple' snoeien en onderhouden

Na enkele jaren kunnen de volwassen planten in het najaar, rond september - november, gescheurd worden. Dit alleen doen indien noodzakelijk, de bloei kan hierna weer even (tijdelijk) minder worden. Geef de planten tweemaal per jaar wat extra meststof. Snoei de Pioenroos rond februari / maart geheel terug, pas wel op voor de nieuwe knoppen / neuzen uit de grond.De Paeonia lactiflora 'Shirley temple' | Pioenroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.