» Pinus parviflora 'Schoon's Bonsai' 080/100 - Excellent

Pinus parviflora 'Schoon's Bonsai' 080/100 - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse witte den
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 tot 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Pinus parviflora 'Schoon's Bonsai' of Japanse witte den - Informatie:
Van huis uit is Pinus parviflora  een den die de eerste jaren niet snel groeit. In de Excellent-serie wordt de Japanse witte den speciaal  bonsai-vorm gekweekt. Dat gebeurt bij de kweker door zeer regelmatig en zorgvuldig snoeien van de takken. Deze den is 250 cm hoog wanneer hij volgroeid is. De Pinus parviflora 'Schoon's Bonsai' staat bijzonder mooi als de den solitair geplant wordt; ook in de kleinere (Japanse en rots-) tuin of zelfs  in een ruime sierpot op het balkon of terras. Deze Japanse witte den heeft een brede groeiwijze. De naalden zijn grijsgroen en blijven dat ook in de winter. De tuinplant is zeer winterhard.
Elke goed doorlaatbare bodem is geschikt; geef bij voorkeur een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Zeker ook geschikt voor het kustgebied. De Pinus parviflora 'Schoon's Bonsai' heeft een oppervlakkige worteling, daardoor is onderbeplanting met vaste tuinplanten niet aan te raden. De wortels halen namelijk alle vocht en voeding uit de bodem weg.

Snoeien is niet nodig. Wanneer u de vorm wilt bijhouden, snoei dan met beleid. Vermijd dubbele kopscheuten; snoei een tweede harttak dan weg. U kunt in de periode tussen juni tot en met september snoeien. Doe dit altijd op een bewolkte dag.

De Pinus parviflora 'Schoon's Bonsai' 080/100 - Excellent | Japanse witte den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.