Menu
Geen producten gevonden

» Primula acaulis 'Cremegeel'

  • Primula acaulis 'Cremegeel'
  • Primula acaulis 'Cremegeel'
  • Primula acaulis 'Cremegeel'
  • Primula acaulis 'Cremegeel'
  • Primula acaulis 'Cremegeel'
  • Primula acaulis 'Cremegeel'

Primula acaulis 'Cremegeel'

Product informatie

Nederlandse naam: Sleutelbloem
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit - Lichtgeel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm

Primula acaulis 'Cremegeel' of Sleutelbloem - Informatie:

Deze Primula is alleen verkrijgbaar op ons Planten- en bomencentrum. De periode waarbinnen wij deze plant aanbieden ligt globaal tussen eind februari en eind maart. Zie  hieronder voor meer informatie.

De sleutelbloem is een plant met een lange historie. De naam heeft de plant te danken aan een legende over Sint Petrus. De Latijnse naam Primula verwijst naar 'Eersteling' en verwijst naar de bloeitijd van de plant. De primula is over het algemeen een van de eerste voorjaarsbloeiers. Deze variëteit bloeit met grote wit-gele bloemen en een geel-oranje hart. Deze sleutelbloem is een vaste plant, maar wordt vaker gebruikt als eenjarige plant in het voorjaar. U kunt de plant na de bloei echter goed in de tuin planten. In de halfschaduw voelen deze planten zich het beste thuis.

 

Standplaats:

Primula acaulis 'Cremegeel' staat het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en Onderhoud:

Verwijder tijdens de bloei de verwelkte bloemen. Hiermee zorgt u voor een extra lange bloei. Geef voldoende water maar probeer de bladeren en de bloemen hierbij te ontzien. Zet de planten in een pot of in de volle grond. Gebruik potgrond om de grond te verrijken voordat u gaat planten.De Primula acaulis 'Cremegeel' | Sleutelbloem koopt u betrouwbaar bij ons tuinplantencentrum.

 

 

 

Alleen in de winkel verkrijgbaar, wat betekent dit?

 

Deze plant is alleen op ons Planten en bomencentrum verkrijgbaar indien voorradig. Dit wil zeggen dat het product niet online te bestellen is. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

 

Meestal komt het omdat het product te kwetsbaar is voor transport. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenjarige voorjaars- en  zomerbloeiers. Afhankelijk van het seizoen hebben wij diverse voorjaars- en zomerbloeiers in ons assortiment. Let wel op dat de getoonde planten en kleuren kunnen afwijken van ons actuele aanbod in de winkel.

 

Een product kan ook zo uniek zijn dat we u liever zelf uitnodigen om een exemplaar uit te kiezen; bijvoorbeeld een oude fruitboom.

 

Om teleurstelling te voorkomen kunt u ons altijd vooraf een e-mail sturen om te informeren naar de beschikbaarheid en voorraad. U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan ons Planten- en bomencentrum. Ons bezoekadres:

 

Neutkens Planten- en bomencentrum
Eerselseweg 35
5511 KL Knegsel (NL)

Google Maps

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.