U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Prunus domestica 'Bleue de Belgique' - laagstam | Pruim | Tuinplantenwinkel.nl

Prunus domestica 'Bleue de Belgique' - laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Czar, Hauszwetsche, Opal, Reine Claude d'Althan, Victoria
Pluktijd: Juli - Augustus
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm
Beschrijving

Prunus domestica 'Bleue de Belgique' - laagstam of Pruim 'Bleue de Belgique' - Informatie:

Deze pruimenvariëteit stamt uit België en geeft stevige pruimen met vast vruchtvlees. De buitenschil krijgt een donkerblauwe tot rood gekleurde schil. De pruim staat bekend als ziekteresistent en zeer productief. Prunus domestica 'Bleue de Belgique' is niet zelfbestuivend, dus is het noodzakelijk voor een goede vruchtopbrengst ook een van de hiernaast genoemde soorten aan te planten.

 

Standplaats:

Prunus domestica 'Bleue de Belgique' - laagstam staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een normaal vochtige bodem en stelt verder weinig eisen aan de grondsoort. 

 

Snoei en onderhoud: 

Snoei bij voorkeur direct na het plukken van de vruchten in de nazomer. Snoei niet in de winter; het duurt dan lang voordat Prunus domestica 'Bleue de Belgique' daarvan herstelt en er kunnen ziektes in de tuinplant ontstaan. Zonder snoei groeit deze laagstam-pruim uit tot een flinke hoogte; hetgeen waarschijnlijk niet uw bedoeling is. Verder is het nodig om tijdens het rijpen aan vruchtdunnen te werken. Dat betekent dat er de nodige bloesem en vruchten verwijderd moeten worden. Dat bevordert de kwaliteit van de overgebleven vruchten en zorgt ervoor dat pruimen niet tegen elkaar aangroeien en gaan rotten en dat er geen takken afbreken en de boom zichzelf uitput en het jaar daarop geen vruchten draagt.(een zogenaamd beurtjaar heeft). Dit kan in mei en juni. U knipt dan met een schaar ongeveer 20 blaadjes per pruim weg.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus domestica 'Bleue de Belgique' - laagstam | Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.