» Prunus domestica 'Czar' - laagstam

Prunus domestica 'Czar' - laagstam

Product informatie

Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Hauszwetsche, Mirabelle de Nancy, Reine claude d'Althan, Reine claude Verte
Pluktijd: Juli - Augustus
Geleverde stam hoogte: 40 - 50 cm

Prunus domestica 'Czar' - laagstam of Pruim 'Czar' - Informatie:

Prunus domestica 'Czar' - laagstam krijgt in juli-augustus vrij kleine, blauwpaarse, zoete pruimpjes, die stevig en sappig zijn. Maar eerst kunt u eind april en mei genieten van de sneeuwwitte bloesem. Deze pruim trekt verder insecten, vlinders en vogels aan. Omdat wij deze tuinplant in een pot leveren, kan er het hele jaar aangeplant worden.

 

Standplaats:

Prunus domestica 'Czar' - laagstam staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een normaal vochtige bodem en stelt verder weinig eisen aan de grondsoort. Pruim 'Czar' is zelfbestuivend, maar ter bevordering van de bestuiving kunt u de hiernaast genoemde soorten erbij aanplanten, ze bevorderen dan wederzijds de bestuiving. 

 

Snoei en onderhoud: 

Snoei bij voorkeur direct na het plukken van de vruchten in de nazomer. Snoei niet in de winter; het duurt dan lang voordat deze tuinplant daarvan herstelt en er kunnen ziektes in de plant ontstaan. Zonder snoei  groeit deze laagstam pruim uit tot een flinke hoogte. Hetgeen waarschijnlijk niet uw bedoeling is. Verder is het nodig om tijdens het rijpen aan vruchtdunnen te werken. Dat betekent dat er de nodige bloesem en vruchten verwijderd moeten worden. Dat bevordert de kwaliteit van de overgebleven vruchten en zorgt ervoor dat pruimen niet tegen elkaar aangroeien en gaan rotten en dat er geen takken afbreken en de boom zichzelf uitput en het jaar daarop geen vruchten draagt.(een zogenaamd beurtjaar heeft). Dit kan in mei en juni. U knipt dan met een schaar ongeveer 20 blaadjes per pruim weg.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus domestica 'Czar' - laagstam | Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.