» Prunus domestica 'Hauszwetsche' - laagstam

Prunus domestica 'Hauszwetsche' - laagstam

Product informatie

Nederlandse naam: Pruim
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Czar, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte
Pluktijd: September
Geleverde stam hoogte: 50 cm

Prunus domestica 'Hauszwetsche' - laagstam of Pruim 'Hauszwetsche' - Informatie:

Prunus domestica 'Hauszwetsche'- laagstam bloeit in april met mooie, witte bloemen, die uitgroeien tot glanzende, ronde, blauwe pruimen met geelgroen vruchtvlees. De pruimen zijn vanaf september te oogsten, maar moeten soms nog even narijpen.

 

Standplaats:

Al het fruit, dus ook de pruim, rijpt het beste in de zon. Geef deze fruitboom daarom een zo zonnig mogelijk plekje. Deze tuinplant is een matige zelfbestuiver, dus is het aan te bevelen een van de hiernaast genoemde pruimenrassen ook in uw tuin te planten, zodat kruisbestuiving zorgt voor een rijkere oogst.

 

Snoei en onderhoud:

Prunus domestica 'Hauszwetsche' - laagstam is makkelijk te snoeien. Deze fruitboom is geënt op een traag groeiende onderstam, waardoor de boom trager groeit dan normaal. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes tot op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een pruimenboom dient in de zomermaanden te gebeuren, na de oogst!

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus domestica 'Hauszwetsche' - laagstam | Pruim koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.