Menu
Geen producten gevonden

»

Prunus lauroceracus 'Novita' 100/125 - in pot

Product informatie

Nederlandse naam: Laurierkers
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/125 cm

Prunus lauroceracus 'Novita' of Laurier - Informatie:

 De 'Novita' is een gezonde soort met langwerpig en donkergroen blad.  De Prunus laurocerasus 'Novita' heeft mooi groot glimmend blad en geeft witte bloemen in pluimen. Het hele jaar door geniet u van een mooie, groene tuinplant. Na de winter kan het zijn dat de boom toch wat blad laat vallen, dit is geen probleem. Prunus laurocerasus 'Novita' maakt snel nieuw, fris blad aan. Laurierkers staat het liefste wel wat beschutter en niet zo in het open veld, zodat de tuinplant nauwelijks last heeft van de vorst.

 

Snoei en onderhoud:

Prunus lauroceracus 'Novita' is geschikt als tuinplant om hagen mee te maken. Ze groeien snel en kunnen desgewenst hoog worden.Om de breedte en de hoogte van deze snelgroeiende struik in toom te houden, kunt u het beste vlak na de bloei en nog een keer in september snoeien. In het vroege voorjaar, na de winterperiode, is een rigoureuze snoei aan te raden. Niet in de winter snoeien, want dan kan de Prunus laurocerasus 'Novita’ bevriezen. Knip takken met vorstschade (bruin blad) bij de eerste snoeibeurt meteen weg. Gaat u een verwaarloosde Laurier snoeien, dan zaagt of knipt u de takken diep terug; tot wel 40 cm boven de grond.  De Laurierkers loopt binnen enkele weken daarna weer uit op het kale hout. Na deze rigoureuze snoei in het voorjaar, snoeit u de nieuwe scheuten in augustus terug. Later in het najaar snoeien, raden wij af, omdat deze tuinplant altijd reageert met groei op het snoeien. Jonge scheuten zijn nog niet voldoende afgehard als de winter begint en kunnen dan bevriezen. Wie op deze wijze de haagplant verzorgt, heeft jarenlang plezier van een mooie groene afscheiding in de tuin.  De Prunus lauroceracus 'Novita' 100/125 - in pot | Laurierkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.